**מהתמודדות אישית להקמת חוות הצלה ומרחב מרפא**
סיון שפר היא יזמית חברתית ובוגרת תוכנית "אתחול" ליזמים ויזמיות מהעוטף. היא נולדה וגדלה במועצה האזורית אשכול, ילידת מושב שדה ניצן. וכשפגשה את בן זוגה, יואב, עברה איתו למושב עין הבשור, שם הם מגדלים יחד את שלושת ילדיהם.
**השבעה באוקטובר – היום ששינה הכל**
ביום הנורא ההוא, סיון שהתה עם ילדיה בממ"ד, בעוד יואב, רבש"ץ היישוב, יצא עם כיתת הכוננות להילחם במחבלים שחדרו לשער היישוב. למרות ששניים מחבריו נפצעו, הכוח הצליח להדוף את המתקפה. בתוך הכאוס והדאגה ליואב, משפחתה של סיון חיכתה לשמוע בשורות מדודי, אחיינה האהוב.
דודי, בן 26, יצא מפסטיבל נובה לפנות בוקר ובשעה 7 התקשר לאחותו להודיע שהוא בדרך הביתה לשדה ניצן. זו הייתה השיחה האחרונה ממנו. חמש דקות מהבית, בצומת מבטחים, הוא וחבריו נתקלו במארב של מחבלי חמאס – אף אחד מהם לא שרד.
**"תעשה חיים בחיים, כי בחיים לא תצא מהחיים בחיים"**
דודי היה אדם של חופש וחוויות, בהתאם לציטוט של דבריו. הוא עבד במוסך באשכול, אהב אופנועים, ג'יפים וטרקטורונים, חי ממסיבה למסיבה ומטיול לטיול. סביבו תמיד היו חברים, ובביתו – אינספור בעלי חיים שגידל וטיפל בהם. עבור בני המשפחה, הוא היה הרבה יותר מאח או בן דוד – הוא היה הלב הפועם שלהם.
"דודי היה הילד הראשון שהפך אותי לדודה," מספרת סיון. "לכולם היה מקום אצלו, הוא גרם לכל אחד להרגיש מיוחד ואהוב".
**להגשים חלום – לזכרו**
מתוך הכאב העצום, סיון החליטה להקים פרויקט שתמיד חלמה עליו – חוות הצלה לבעלי חיים שנפגעו או עברו הזנחה, לצד מרחב מרפא לא.נשים. החווה תשלב טיפול באמצעות חקלאות, נגרות ועבודות יד – תחומים שדודי אהב במיוחד. "היו לו ידי זהב, הוא תמיד בנה ותיקן דברים – וזה יהיה חלק בלתי נפרד מהחווה".
הפרויקט נבנה מתוך חיבור עמוק לקהילה ולמקום. המשפחה תרמה לשם כך שטח של 20 דונם במושב, ובט"ו בשבט הקרוב ייערך אירוע נטיעות שיסמן את הצעד הראשון בדרך להגשמת החלום. בהמשך, החווה תוקם בהדרגה כמרחב אקולוגי שנבנה בשיתוף הקהילה, מתוך אמונה שהתהליך עצמו הוא חלק מהשיקום.
"ההורים שלי עלו לארץ והיו ממייסדי מושב שדה ניצן. הם בנו את אשכול – ועכשיו, אחרי מה שקרה ב-7 באוקטובר, אנחנו רוצים לקחת חלק בבנייה ובשיקום שלה".
**צמיחה מתוך אתגר – המסע בתוכנית 'אתחול'**
לתוכנית "אתחול" הצטרפה סיון במטרה לפתח את החווה. היא הגיעה ללא ניסיון יזמי ועם מעט משאבים, אך מצאה רשת תומכת של יזמים ולמדה המון – גם על גיוס משאבים וגם על הדרך להובלת שינוי. המפגש עם הטקסטים מארון הספרים היהודי, שליוו את המסע הלימודי הזה, היה חדש ומאתגר עבורה, אך בעזרת הכוח והיחד של הקבוצה ובעזרת ההנחיה, סיון הרגישה שנפתח בפניה עולם חדש ללמידה והתפתחות. "העיסוק בטקסטים אלו נגע בחומרים רגישים ועמוקים שהיו רלוונטיים מאוד לקיום ולעשייה היומיומית שלי: נגענו בסוגיות קיומיות – מה בין ייאוש לתקווה? איך מתמודדים עם חוסר ודאות? ובעיקר, איך הופכים משבר ללידה וליצירה? הקסם של הקבוצה המגוונת העניק לכל המסע הזה רובד עמוק ומשמעותי במיוחד."
**הדרך להגשמת החלום**
כיום, סיון והשותפים לדרך פועלים במרץ להקמת החווה, לגיוס תמיכה נוספת ולבניית קהילה מחוברת סביב הפרויקט. השטח כבר עבר ניקיון והכנה לקראת אירוע הנטיעות בט"ו בשבט – צעד משמעותי בדרך להגשמת החלום.
"זו הדרך שלי לשמור את רוחו של דודי איתנו – לבחור בחיים. חיים שמלאים באהבה ובנתינה, כפי שהיה. וזו גם הדרך שלי לקחת חלק בשיקום הבית שלנו".